Gode råd om storm

Foto: Storm

Hvis der er varslet storm, er det en god idé at gå sin bolig efter. Her på siden kan du læse mere om, hvad du skal sørge for at tjekke, inden stormen kommer.

Pas på din bolig

Forebyg skader

Sørg for løbende at vedligeholde din bolig, så undgår du, at små skader bliver til store skader. Gennemgå taget på din bolig. Kontroller også udhuset, carporten, legehuset, hegnet og drivhuset. Overvej, om der evt. er træer, der bør beskæres eller fældes for at undgå, at de laver skader på din egen eller naboens bolig.

Når der er varslet storm

Få ryddet op på dine udendørsarealer, og forsøg at parkere bilen i sikker afstand fra bygninger og træer. Du bør ikke opholde dig udenfor i stormvejr. Bliv hjemme, og følg med i vejrudsigten og meldinger fra myndigheder.

Ryd op

Sørg for at alle løse genstande, som fx dine havemøbler, parasollen, legetøj og havegrillen kommer sikkert i læ i skuret eller et andet sikkert sted.

  • Sæt potter med blomster og planter i sikkerhed, flyt dem evt. midlertidigt indendørs, så de ikke flyver ind i vinduerne.
  • Sørg for, at evt. afdækning på altanen er fastgjort forsvarligt, og rul markisen ind.
  • Hvis du har havemøbler på altanen, kan det være en god ide at binde dem fast eller på anden vis sikre, at vinden ikke får fat i dem.
  • Pak trampolinen væk, hvis det er muligt. Ellers bør du som minimum fjerne sikkerhedsnettet og spænde stativet fast med stormbarduner.
  • Tjek havens træer, fjern grene, der kan gøre skade, hvis de knækker.
  • Har du en flagstang, er det en god ide at lægge den ned, så du sikrer dig, at den ikke knækker.
  • Tøm tagrenderne, og kontrollér, at alle nedløbsrør sidder ordentligt fast.
  • Pas på dit drivhus, luk døre og vinduer. Du kan også pakke det ind i industrifilm eller bruge en presenning til at dække det af. 

Efter stormen

1. Tjek, om der er sket skader på din bolig
Tjek vinduer og døre, taget og dine udendørsarealer. Det er vigtigt at opdage evt. skader så hurtigt som muligt.
2. Begræns skaden
Er en rude smadret, eller er der kommet hul i taget, så forsøg at dække hullet til med plastik eller en plade, der kan holde vind og vand ude. Har du strømsvigt, så tjek din fryser, og flyt varer over til familie eller venner, der har strøm.
3. Anmeld skaden til os
Du kan med fordel anmelde skaden online. I forbindelse med store vejr-begivenheder kan vi have ekstra travlt, så vær tålmodig. Sagerne behandles i prioriteret rækkefølge, så de mest akutte skader behandles først.